Formsprutning Extrudering
Tillverkning

Extrudering


I vår avdelning för extrudering/strängsprutning tillverkar vi rör, slangar och profiler. Totalt har vi 22 extruderingslinjer med den senaste tekniken – vilket ger oss hög kapacitet.

Kvalitetssäkring sker med laser, vision- eller röntgenteknik.

Läs mer om profiler och rör nedan

 

Profiler


I Alstermofabriken är vi profilexperter! Komplexa profiler är vår specialitet och vi har lösningar som gör oss unika på marknaden. Vi kan fräsa, stansa, klippa, printa, och applicera tejp. Allt detta kan ske direkt i linje! 

Våra profilkunder finns främst inom bygg, telekom, medicin, industri och fordon.  

Tätningslister

Vi producerar idag flera olika typer av tätningslister. Främst i TPE, TPU, TPV men även i material som Polyester. Vi har möjlighet att applicera tejp direkt i linje.

Avancerad bearbetning direkt i linje

Vi utvecklar inte bara verktyg och produkter. Vi konstruerar och bygger också utrustning för att kunna bearbeta produkterna direkt i extruderlinjen. Våra universalmaskiner kan fräsa, stansa och sätta på tejp på produkterna.

Profiler i PVC

Vi har idag tre dedikerade linjer för PVC profiler där vi har möjlighet att producera både mjuka och hårda pvc profiler.

Material - Till rätt pris

Med vår volym på flera 1000 ton har vi kraften att handla upp rätt material till rätt pris. Vanligt förekommande material inom extruderingen är PP, PE, PET, POM, PC, ABS, TPU, TPE, PVC, PS.

Breda profiler

Vi har möjlighet att tillverka båda små och stora profiler där vi även kan applicera reflexer och tejp direkt i extruderlinjen.

Produktion i träkompositer

Vi har sedan 2007 producerat produkter i WPC material både inom extrudering och formsprutning. Vi hjälper till med både verktyg och produktion.

Rör


I mer än två decennier har vi tillverkat rör till kunder i helt skilda branscher. Det innebär att vi kan tillverka i olika tjocklek (7 till 250 millimeter i diameter) med olika material och med olika användningsområden.

Vi hanterar upp till fem meter långa rör och våra packrobotar kan packa rören direkt på pallar.

Alla typer av rör

Vi förser hela norden med kvalitetsrör. Idag har vi över 60 kunder som köper rör och slang av oss. Många är välkända industriföretag men vi levererar också rör till fordon, offshore, medicin och bygg.

PE och PP rör

Under vårt eget varumärke A-Pipe tillverkar vi tryckrör, optorör, avloppsrör och VP-rör. Dessa typer av rör kan vi tillverka från 14mm till 250mm. Vi kan hantera trummor från K10 upp till K28 (2,8 meter i dia) Vår maskinpark är den absolut modernaste och effektivaste som finns att tillgå. Vår äldsta rörmaskin är från år 2017.

Rör i konstruktionsplaster

Vi tillverkar högkvalitativa rör i en rad olika konstruktionsplaster men vi tillverkar också rör i polyester och TPE/TPU. Bland våra produkter finns slalomkäppar i PC och medicinprodukter i POM samt har vi också erfarenhet av att extrudera glasfyllda material.

Upp till 3 lager material

Vi har teknik för att producera flerlagers rör där vi kan tillverka rör med tre olika materialskikt. På dessa rör kan vi även addera colorstripe. Så sett kan man kombinera återvunnet med nyvara och detta för uppnå bästa pris och kvalitetsförhållande.

Rätt kvalitet från start - Röntgen utrustning

Direkt i linje har vi möjlighet att kvalitetssäkra med röntgen eller laserteknik! Vi har möjlighet att plocka ut produktionsdata för att kunna följa och optimera produktion löpande.

Automatisk packning - från silo till färdig pall

Vi är ensamma på marknaden om att automatiskt kunna packa rör direkt på pall dvs robotarna mönsterlägger produkterna och sedan är det direkt färdigt för utlevererans.

Från Silo till färdig produkt.

Vi har över 100 olika material på lager


Vår moderna infrastruktur är effektiv. Detta betyder att inga händer behöver vidröra råmaterialet fram till maskinerna. Våra robotar packar rören eller profilerna direkt i kartong eller på pall. 

Verktyg


Extruderingsverktyg konstruerar vi och bygger själva i vår egen verktygsverkstad. 

Vi har möjlighet att simulera produktionen innan och få en analys av materialflödet i verktyget. 

Vi har också möjlighet att utföra avancerade beräkningar på kundens produkt.