Formsprutning Extrudering
Formsprutning
Tillverkning

Formsprutning av plastdetaljer


Formsprutning 

Vi gillar kunder som ställer höga krav. På A-Plast har vi en samspelt organisation som tror på partnerskap med våra kunder och våra materialleverantörer. 

Vår högteknologiska maskinpark ger oss rätt förutsättningar för att kunna tillverka kostnadseffektivt. Kvalitetskontroll sker direkt i maskin. Vi tar ansvar för processen – från skiss till färdig produkt. 

Maskinparken är från 35 till 300 ton låskraft. 

 

 

Formsprutning hos oss


– Vår tillverkning  består av avancerade robotceller samt laser- och visionteknik
– Våra maskiner har en låskraft från 35 ton till 300.

Våra konstruktionsavdelning kan hjälpa till i hela utvecklingsfasen.  Design/beräkningar och givetvis allt som berör produktionsverktyget. Våra ingenjörer har också möjlighet att konstruera och utveckla specialmaskiner för olika typer av eftermoment. Vi kan idag stansa, fräsa, märka och laserbearbeta detaljerna. 

Formsprutning - En kombination av plast och metall

Vi har gedigen erfarenhet och kunskap av formsprutning till branscher som exempelvis VA och fordon. Kvalitetskontroll sker med visionteknik. Detaljerna hanteras med robot och packas färdigt direkt ner i kartong.

Material - Till rätt pris

Med vår volym på flera 1000 ton har vi kraften att handla upp rätt material till rätt pris. Vanligt förekommande material hos oss är exempelvis PA6, PP, PE, PBT, LCP, PET, POM, PC, ABS, TPU, TPE, PC/ABS, PVC, PS.

Automation, en självklarhet för oss

Vi automatiserar inte bara produktionen, utan vi arbetar aktivt för att varje process ska bli så effektiv som möjligt. Senaste åren har vi avsatt ca 7 MKR SEK om året för att öka automationsgraden.

Nedbrytbara material

Vi har erfarenhet att tillverka produkter av nedbrytbara material, men även polyeten som är tillverkat av sockerrör och majsstärkelse. Vår ambitiösa satsning på detta har gjort att vi har kunder både i Japan och Australien inom detta segment.

Snabbhet och flexibilitet

För att kunna vara snabb behöver man kapacitet. Därav belägger vi aldrig våra maskiner mer än 70%, för att vi direkt ska kunna servera och agera när snabba behov uppstår.

Vi är alltid på jakt, efter ny kunskap.

Vi arbetar aktivt med olika former av kompetensutveckling. Utbildning och kunskap är en av grundpelarna till framgång! Våra medarbetare är vår absolut viktigaste resurs.

Konstruktion och ständing utveckling


Våra säljare, verktygsmakare och ingenjörer hjälper dagligen våra kunder att utveckla och förbättra sina produkter. Uppdraget kan vara att göra produkten lättare, starkare, mer miljövänlig. 

Du har ambitionerna och idéerna, vi har lösningarna! 

Bra verktyg, är nyckeln till en nöjd kund,

Verktyg


Vi bygger verktyg själva och har ett välutvecklat samarbete med leverantörer i Kina där vi får verktyg tillverkade – utan mellanhänder. Vi har möjlighet att simulera produktionen innan och få en kvalitetsanalys av processflödet och verktyget. Allt arbete sker i Solidworks. 

På verkstaden har vi flertalet styrda verktygsmaskiner som tillexempel fräsmaskiner, trådgnist och sänkgnistar.